Hideg fröccs

Hideg fröccs

várható időjárás előrejelzés

Nyugat felől több hullámban érkezik hűvösebb levegő fölénk a következő napokban.

Az első hűvös és nedves léghullám már szombaton elér bennünket, hatására a Dunántúlon jelentősen visszaesik a hőmérséklet, keleten azonban még kitart a kánikula, pár fokot azonban már ott is csökken a csúcshőmérséklet.

Vasárnap ismét kiegyenlítettebb lesz hazánkban a hőmérséklet eloszlása, többnyire 30 fok körüli hőmérséklet valószínű.

A folytatásban, a jövő héten hétfőn még nem lesz komolyabb változás, általában 29, 34 fokra számíthatunk a délutáni órákban, este viszont már eléri hazánk nyugati részét a következő hideghullám, ami kedden át is vonul felettünk aránylag kevés csapadékkal. A mögötte érkező hideg levegő lesz inkább a meghatározó, ugyanis akkor már nem csak a nyugati területeken, hanem az ország keleti vidékein is csökkeni fog a nappali felmelegedés mértéke, a 30 fokot már csak kevés helyen érheti el a csúcshőmérséklet.

A hűvös idő nem lesz tartós, a hét végén már ismét kánikulára, stranidőre van kilátás.

Az európai központ középtávú időjárás előrejelzése Szombathely térségére (NYUGAT). Jól látszik, hogy már ezen a héten elviselhetővé válik a hőmérséklet, sőt a jövő hét közepe táján már inkább a hűvös jelző lesz a megfelelő. 

Az európai központ középtávú időjárás előrejelzése Kecskemét térségére (KELET). Jól látszik, hogy csupán a jövő hét közepén számíthatunk komolyabb enyhülésre.

Mennyire lesz elviselhető a meleg?
Kérdés, hogy a pár napos hűvösebb idő hatására mennyit csökken az átforrósodott házfalak hőmérséklete ...

Amennyiben részletesebb, pontosabb időjárás előrejelzésre vagy kíváncsi a következő pár napra, kattints az alábbi linkre!

Előző Következő