Hidegfront - téli gumit az autókra!!!

Hidegfront - téli gumit az autókra!!!

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés

Kedden az eleinte még erősebben felhős, borús területeken is szakadozik, csökken a felhőzet, az ország jelentős részén néhány órás napsütésre is van remény. Reggel, kora délelőtt elvétve előfordulhat pár csepp eső, később sehol sem valószínű csapadék. Időnként megélénkül az északi szél. A hőmérséklet kora délután általában 7, 8 fok körül alakul.
Szerdán párás, hajnalban, kora délelőtt többfelé ködös idő (zúzmarás köd) várható több-kevesebb napsütéssel. Ha lesznek is makacsabbul felhős területek, említésre érdemes csapadék nem várható. Gyenge lesz a légmozgás. A hőmérséklet a fagyos hajnal után országszerte egész nap 10 fok alatt marad, északkeleten néhol az 5 fokot sem éri el.

A minimum hőmérséklet területi eloszlása.

A fagyos idő miatt sokfelé képződik reggelre zúzmarás köd, csúszhatnak az utak.

Csütörtökön egyre több lesz a felhő, legtöbb napsütés az Alföld déli részein lehet. Bár nagyobb mennyiségű csapadék továbbra sem valószínű, szitálás, az eleinte fagyos területeken ónos szitálás, az Északi középhegységben esetleg hószállingózás előfordulhat. A megélénkülő délkeleti szelet a Kisalföldön és a Bakonyban helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet csúcsértékei északkeleten nem egy helyen 5 fok alatt maradnak, a 10 fokot csak a délkeleti határszélen haladják meg néhol.
A hét utolsó napjaiban változékonyabbra fordul az időjárás, többfelé valószínű eső, zápor, északon havas eső, hó is eshet, de nagy területre kiterjedő havazás nem várható.

Előző Következő