Szürkeség, szitálás

Szürkeség, szitálás

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés agrometeorológia

Pénteken sem várható gyökeres változás, szinte mindenütt borús, párás, néhol ködös időre van kilátás. Napsütésre inkább csak a felhőtakaró fölé nyúló, magasabb hegyekben van esély. Továbbra is lehet szitálás, a fagyos helyeken ónos szitálás. A hőmérséklet csupán pár fokkal emelkedik napközben.

Szombaton változás kezdődik, egy hidegfront hatására többfelé lehet eső, északon, északkeleten néhol havas eső, a magasabb helyekben hó is előfordulhat, de a nyugati megyékben már felszakadozhat a zárt felhőzet, ott az északi szél is megélénkül.

Vasárnap a front mozgás lelassul felettünk,  emiatt északnyugaton szakadozottabb lesz a felhőzet, a nap is kisüthet, délen és keleten viszont több lesz a felhő, havaseső záporok, hózáporok elsősorban ott lehetnek.  Erős lesz az északi, északnyugati szél.

A jövő héten pedig igen változatos időben lesz részünk, több hullámban érkezik nedves levegő fölénk, emiatt több alkalommal várható csapadék, ami eleinte inkább havazás lesz, de a hét közepétől már eső, ónos eső is eshet.

Előző Következő