Elmarad?

Elmarad?

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés

Túléltük a csípős hajnalt, a magasban meleg levegő áramlik fölénk, emiatt a következő napokban kellemes, egyre inkább nyáriasan meleg időre számíthatunk.

Csütörtökön szinte zavartalanul napos, száraz idő várható a légköri folyamatokat meghatározó anticiklonnak köszönhetően. A szél is csak időnként élénkül meg kissé. A csípős hajnalt követően a napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, kora délután sokfelé jó 20 fokkal melegebb lesz, mint a leghidegebb órákban, a hőmérséklet csúcsértékei még északkeleten is elérik a 23, 24 fokot, az ország nagy részén 26, 27 fok körül alakulnak.

Pénteken is alapvetően napos időre, 3 – 4 fokos melegedésre van kilátás. A napsütést néha gyengítő fátyolfelhők mellett néhol gomolyfelhők is megjelenhetnek dél körül, illetve délután, de számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban 9, 10, kora délután 28, 30 fok körül valószínű.

Sőt szombaton már kimondottan meleg idő, kánikula várható.

Szombaton egy északról dél felé haladó hidegfront felhőzete szakítja meg többször is hosszabb-rövidebb időre a napsütést. Összefüggő csapadékrendszer ugyan nem kíséri a frontot, záporok, zivatarok azonban előfordulhatnak, legnagyobb eséllyel délnyugaton és a Tiszántúlon. A szél északnyugatira fordul, megerősödik, néhol viharos lökések kísérhetik. A front előtt még meleg levegő érkezik fölénk, a hajnal enyhébb lesz az előzőeknél, a hőmérséklet legmagasabb értékei északon és nyugaton 27, 28, az ország nagy részén még 30, 32 fok körül várhatóak.

Menjünk-e a strandra?

Rövid és gyors választ adunk: - Szombaton már NE!

Miért?

Ha csak a hőmérsékletet nézzük, akkor tökéletes strandidőnk lesz szombaton

A strandoláshoz a melegen kívül azonban napsütés és lehetőleg csendes, csapadékmentes idő kellene, ezekkel viszont lesz egy kis probléma ...

... lesz ugyan napsütés, de azt gyakran zavarják majd felhők és záporokban, zivatarokban is bővelkedik majd az időjárás (főként a délutáni órákban). A front átvonulását megerősödő, északnyugatira forduló szél is kíséri, így tehát a melegen kívül a többi feltétel nem igazán lesz adott a strandoláshoz. 

A délelőtti órákban északnyugaton hazánkba belépő hidegfront délután már déli határaink közelében jár.

A korábbi előrejelzések még azzal kecsegtettek, hogy a front esetleg késik egy kicsit és csak délután lep meg bennünket, de ma már teljes az összhang a különböző modellek között, napközben átvonul felettünk a front, így a hőmérsékleti csúcsdöntés is nagy valószínűséggel elmarad (ehhez 35°C-nál magasabb hőmérséklet kellene).

A folytatásban, vasárnap a napsütést néha megszakító gomolyfelhőkből legfeljebb elvétve fordul elő jelentéktelen zápor. Az északnyugati szél napközben átmenetileg megerősödik. Pár fokos lehűlés várható, a hőmérséklet hajnalban általában 12, 14 fok, kora délután legtöbb helyen 25, 26 fok körül alakul.

A jövő hét elején többé-kevésbé napos, igazi késő tavaszi időre van kilátás. Kiadós, országos eső továbbra sem valószínű (sajnos), záporok, zivatarok a hét közepe felé fordulhatnak elő nagyobb valószínűséggel.

Amennyiben utazni szeretnél, nézd meg, milyen idő vár rád például a szomszédos országokban! Kattints a következő LINK-re!

Külföldi időjárás előrejelzéseink.

Itthon maradsz? Kíváncsi vagy nálad milyen idő várható a következő napokban?
Az alábbi LINK-re kattintva megtudhatod....

Részletes, óránként frissülő, tetszőleges településre szóló előrejelzést találsz weboldalunkon .. ITT.

Előző Következő