Megjött a hideg

Megjött a hideg

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés
A következő napokban észak felől egyre hidegebb léghullámok nyaldossák az Alpok és a Kárpátok vonulatait, ott a magasabb csúcsokon már havazhat is, de nálunk erre azért még várni kell.
 
Vasárnap már hosszabb napos időszakokra is számíthatunk, de szeles, az átlagosnál hidegebb időre van kilátás. Délelőtt északkeleten még többfelé eshet, az ország nagy részén azonban a gyorsan vonuló felhőkből csak elvétve fordul elő futó zápor. A napközben gyakran erős, a Dunántúl északi felén, leginkább a Bakonyban, valamint az Északi-középhegység térségében viharos lökésekkel kísért északnyugati szél estére mérséklődik. A hőmérséklet legmagasabb értékei 14, 19 fok körül alakulnak, csak északkeleten lehet ennél hűvösebb idő.
 

Hétfőn az éjszaka érkező hidegcsepp okoz igen változékony, hűvös, szeles időt. Felhőátvonulásokra számíthatunk, eleinte sok, majd délután már kevesebb felhővel, a nap első felében még több, majd egyre kevesebb helyen várható eső, zápor. Délelőtt a Kisalföldön, később már másutt is számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Az északnyugati, nyugati szél napközben sokfelé megélénkül, időnként megerősödik, a Fertő térségében, a Dunántúli-középhegységben és a főváros környékén viharos erejű széllökések is lehetnek. Hűvös lesz a hajnal, általában 8 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet, de az Alpokalján, illetve északkeleten helyenként ennél több fokkal is hidegebb lehet. Hűvös marad az idő, a csúcshőmérséklet, síkvidéken többnyire 12, 17 fok között alakul, de magasabb hegyeinkben ennél pár fokkal hűvösebb időre számíthatunk.

Jelentős melegedés a következő napokban, a hét végéig nem valószínű, de kevesebb lesz a csapadék és egyre több napsüttés várható.

Igazán nagy melegedés a hét végén sem várható, de legalább megjelennek már a 20 fok feletti értékek is a hőmérőkön (a délutáni órákban), legalábbis ezt mutatja az előrejelzés alsó diagrammján látható hőmérsékleti prognózis. A folytatásban látható további, jelentős melegedés még elég bizonytalan, az előrejelzések egy része 25 fok közeli csúcsokat ad, másik része viszont újabb lehűlést.

Részletesebb, naponta többször frissülő, magyarországi előrejelzést a lentebb lévő LINK-re kattintva találhatsz!
Települési előrejelzés

 

Előző Következő