Itt az eső, itt a hó

Itt az eső, itt a hó

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés agrometeorológia

Szerdán a Dunántúlon délelőtt fokozatosan megszűnik a csapadék (eső, havas eső, a nyugati határ közelében és a hegyekben hó is eshet), napközben a Duna-Tisza-közén, este pedig már keleten várható csapadék (zömében eső, néhol havas eső, de északkeleten, a hegyekben hó sem kizárható). Délelőtt keleten, délután nyugaton lesz szakadozottabb a felhőzet, így némi napsütés is valószínű az említett területeken.


Csütörtökön a kelet felé mozgó csapadéksáv mögött, nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Délelőtt még többfelé (délen és keleten) eshet, az eső mellett néhol havas eső, hó is előfordulhat. Délután a felhőátvonulásokból északeleten és délnyugaton futó zápor, hózápor még kialakulhat. Az ország középső részén megélénkül, időnként megerősödik az északnyugati szél. Pár fokos lehűlésre is számítani kell.


Pénteken hidegebb, szárazabb levegő érkezik fölénk. Kevés lesz felettünk a felhő, emiatt erős lesz az éjszakai lehűlés, és a Dunántúlon, valamint északkeleten többfelé képződik zúzmarás köd. A pára, köd napközben csak lassan oszlik fel, emiatt napsütésre elsősorban hazánk középső vidékein számíthatunk. A ködös, felhős területeken hószállingózás, szitálás is előfordulhat.


Szombaton országszerte fagyos éjszakára kell számítani. Napközben legtöbb helyen ugyan fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet, de egyre több lesz felettünk a felhő, ám csapadék az esti órákig még nem valószínű.

Előző Következő