Végre tél lesz!

Végre tél lesz!

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés

Legalábbis ami a hőmérsékleteket illeti. Na de hó ... ugyan már ... 
Ki beszél itt havazásról? A következő napokban itt-ott kiszenved valamennyi havat magából a légkör, de komolyabb hó és csapadék nem valószínű.

Csütörtökön, a kelet felé mozgó csapadéksáv mögött, nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, az északkeleti megyékben is megszűnik az eső. Az ország túlnyomó részén egyáltalán nem fog esni, a felhőátvonulásokból csak itt-ott fordul elő jelentéktelen zápor, esetleg hózápor. A megélénkülő északnyugati szelet főként a középső területeken kísérik erős széllökések. A több órás napsütés ellenére pár fokkal hidegebb időre kell számítani.


Pénteken főleg északon és keleten lehetnek kevésbé felhős helyek és időszakok, különösen a nap első felében, az ország nagy részén egész nap erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A Dunántúlon és a déli megyékben kisebb havazás, havas eső, eső többfelé is várható. A hőmérséklet a sokévi átlag közelében lesz, az évszaknak megfelelő, téli időre van kilátás.


Szombaton az országszerte fagyos éjszaka után az ország nagy részén hosszabb időre is kisüthet a nap, majd az ország déli felén fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de számottevő csapadék előreláthatólag sehol sem lesz. Bár legtöbb helyen megszűnik a fagy, délutánra is csak pár fokkal emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.


Vasárnap délen sok lesz felettünk a felhő, északon viszont napos időszakokra is számíthatunk, kisebb havazás, hószállingózás legfeljebb a déli hatás mentén fordulhat elő, másutt csapadék nem valószínű. Ettől függetlenül hideg, téli idő várható.


A jövő hét első felében is az évszaknak megfelelő, téli időjárásra van kilátás. Eleinte nagyrészt borult lesz az ég, hószállingózás, kisebb havazás több helyen is előfordulhat, délen néhol havas eső, eső is eshet. Keddtől hosszabb-rövidebb napos időszakokra is van remény, említésre érdemes mennyiségű csapadékot egyelőre nem jeleznek a számítások. A fagyos éjszakák után napközben sem mindenütt emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

 

Előző Következő