Kis ország, kis havazás

Kis ország, kis havazás

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés

Hétfőn az északnyugati, északi területeken csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap, a Dunántúl déli vidékein és az Alföld nagy részén azonban borult marad az ég. A déli megyékben kisebb havazás, hószállingózás, délkeleten esetleg jelentéktelen havas eső előfordulhat, az ország nagy részén azonban nem valószínű csapadék.


Kedden az ország nagy részén átmenetileg csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra is van remény, délután azonban északnyugat felől ismét egyre többfelé beborul az ég. A nap első felében főleg a délkeleti megyékben lehet hószállingózás, kisebb havazás, este és éjszaka északnyugaton, északon szállingózhat a hó.


Szerdán egy kelet felé vonuló hidegfront hatására reggel a keleti területeken, délelőtt egyre inkább a Tiszántúlon, illetve az északkeleti megyékben lehet havazás, ami délután ott is megszűnik. A front mögött a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütés várható, ugyanakkor sokfelé megerősödik az északnyugati szél, a Dunántúlon viharos lökésekre is számítani kell.


Csütörtökön a gyakran változó felhőzet mellett napos időszakok is lesznek. Az ország nagy részén ugyan nem valószínű számottevő csapadék, de elszórtan kialakulhatnak hózáporok. Időnként megerősödik az északnyugati szél.


A hét utolsó napjaiban hidegebb, kissé szárazabb levegő érkezik fölénk, igazi téli idő várható. A több-kevesebb napsütés mellett lesznek felhősebb helyek és időszakok is, ilyenkor néhol hózápor is kialakulhat, nagyobb, országos havazás azonban nem valószínű. Egyre erősebb éjszakai fagyokra kell számítani, többfelé -10 fok, a kevésbé felhős, havas, szélvédett helyeken -15 fok alá is csökkenhet hajnalra a hőmérséklet. A nappalok is hidegebbek lesznek, a hétvégén szinte mindenütt egész nap fagyni fog.

 

 

Előző Következő