Nem a nyaralók kérték! 2

Nem a nyaralók kérték! 2

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés agrometeorológia

A nyaralók valószínűleg nem nagyon örülnek ennek a változásnak, de a hét első felében egy hullámzó frontrendszer, illetve sekély ciklon hatására igencsak mozgalmas, eseménydús időjárásra van kilátás. Hétfőn keleten még sok napsütés, több helyen igazi kánikula várható, záporok, zivatarok főleg nyugaton, északnyugaton alakulhatnak ki. Kedden és szerdán csak rövid napos időszakokra lehet számítani, többfelé valószínű eső, zápor, zivatar, a hevesebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetik. Ennek megfelelően igen nagy különbségek lehetnek a lehulló csapadék mennyiségében.

hétfő hajnaltól szerda estig, 3 nap alatt lehulló csapadék összege

Ugyanakkor lehűlés is valószínű, de csak egy két tartósabban esős helyen marad 20 fok alatt a hőmérséklet, többfelé 25 fok fölé emelkedik délutánra. Csütörtökön nyugat felől csökken a felhőzet, a hét utolsó napjaira ismét alapvetően napos, meleg igazi strandidő ígérkezik, délután sokfelé ismét 30 fok körül alakul a hőmérséklet.

a várható legmagasabb hőmérséklet pénteken

A csapadékosabb időjárás átmenetileg zavarhatja, akadályozhatja a végéhez közeledő aratást, illetve a többi betakarítási-, növényvédelmi- és egyéb aktuális munkát, a pontos időzítéshez mindenképpen érdemes követni az adott területre vonatkozó, legfrissebb előrejelzéseket, illetve az aktuális meteorológiai információkat, különösképpen a radar felvételeket. A hét második felében ismét kedvezőbbé válnak az időjárási körülmények a munkákhoz.

További előrejelzések:meteoplaza.hu

Előző Következő