Szürkébe fordul az idő

Szürkébe fordul az idő

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés agrometeorológia
Vasárnap a korábbinál is hidegebb, országszerte fagyos éjszaka után délelőtt alapvetően napos időre van kilátás, ám délkeleten és nyugaton lesznek tartósabban ködös, felhős vidékek. Délután már egyre több helyen felhősödik be az ég, de csapadék sehol sem várható. A déli, délnyugati szél több helyen megélénkül, a Kisalföldön erősebb széllökések is lehetnek.
Hétfőn éjszaka sokfelé képződik köd és tovább vastagszik felettünk a felhőzet, ennek nagy része napközben is megmarad felettünk, emiatt csak kevés napsütésre számíthatunk. Az esti órákban észak felől újabb hidegfront érkezik, emiatt este néhol kisebb eső (esetleg vegyes halmazállapotú csapadék is) várható. Helyenként átmenetileg megélénkül a délnyugati, nyugati szél. 
Keddre a front szakadozott felhőzetével átvonul felettünk, reggelre többfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, ami napközben a legtöbb helyen feloszlik, így több-kevesebb napsütés szinte mindenhol várható. Délután , este ismét párássá válik a levegő, egyre többfelé képződik köd és rétegfelhőzet. 
Szerdától ismét beköszönt a szürke, nyomasztó időjárás időszaka, kiépül a hidegpárna. Sok lesz felettünk a felhő, napközben is nyirkos párás idő várható, alig lesz különbség a maximum és a minimum hőmérséklet között.
 

Előző Következő