Szombattól TÉL

Szombattól TÉL

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés agrometeorológia

Szombaton éjszaka hidegfront éri el hazánk északkeleti részét, változás kezdődik időjárásunkban. Borult marad az ég, több helyen lehet kisebb csapadék, északkeleten hó, másutt hó, eső vegyesen. Nem lesz nagy mennyiségű a lehulló csapadék! Északkeleten is csak lepelnyi hó borítja majd legfeljebb a tájat az esti órákra. A Kisalföldön megélénkül az északnyugatira forduló.

Vasárnap éjszaka újabb nedves léghullám éri el az északkeleti megyéket. Emiatt északkeleten, keleten továbbra is sok lesz a felhő, és ott újabb havazás várható, emiatt hazánk északkeleti szegletében több centis hóréteg is kialakulhat. Másutt viszont egyre többfelé felszakadozik a felhőzet és hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt majd.  Többfelé lesz élénk az északi, északnyugati szél.

A vasárnap éjfélig kialakuló hóréteg várható alakulása

Hétfőn északkeleten továbbra is sok lesz a felhő és hózáporok is várhatók, de jelentősen nem vastagszik a hóréteg, másutt változóan felhős idő várható napos időszakokkal.

Kedden hajnalban sokfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, ami napközben feloszlik és a legtöbb helyen, ha rövid időre is, de kisüt a nap. Délután északnyugat felől felhősödés kezdődik, egy újabb hidegfront közeledik felénk. Estétől a Kisalföldön, majd éjszaka másutt is előfordulhat gyenge havazás, hószállingózás.   

 

Előző Következő