Tavasz után jön a tél

Tavasz után jön a tél

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés

Szerdán az ország dékeleti felét borító felhőzet napközben szakadozi, gomolyososdik, egyre többfelé süt ki majd hosszabb-rövidebb időre a nap, másutt túlnyomóan napos idő várható. Este északon megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék akkor sem valószínű. Többfelé megélénkül a keleti, délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 18 és 25 fok között várható, a nyugati határszélen lesz a legmelegebb, északkeleten a hűvösebb idő.


Csütörtökön eleinte napsütésre is számíthatunk, de észak felől egyre több felhő érkezik fölénk, emiatt nagyrészt erősen felhős lesz az ég. Napközben még csak elvétve alakulhat ki futó zápor, majd az esti óráktól északon, északkeleten egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Átmenetileg megélénkül a délnyugati szél. A felhősödés ellenére meleg, tavaszi idő várható, 20, 25 fok között lesz a csúcshőmérséklet.
Éjszaka hidegfront vonul át felettünk, elsősorban keleten kísérik záporok, néhol zivatarok vonulását. A reggeli órákra sokfelé megerősödik az északnyugati szél.


Pénteken a legtöbb helyen gyorsan csökken a felhőzet, kisüt a nap, csupán a Gyöngyös-Békéscsaba vonal mentén marad több felhő az égen, futó záporok elsősorban itt fordulhatnak elő. Többfelé megerősödik az északi, északnyugati szél, a Dunántúlon és a Zemplén környezetében viharos erejű széllökések is előfordulhatnak, majd estére jelentősen mérséklődik a légmozgás. Tág határok közt változik majd a csúcshőmérséklet, 10 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk. A szeles területeken a napsütés ellenére is hűvös idő lesz, a felhősebb, kevésbé szeles vidékeken mutat majd 20 fok közeli értéket a hőmérő a déli órákban.


Szombaton hajnalban fagypont körüli értékre csökken a hőmérséklet, északon számíthatunk gyenge fagyra, délen enyhébb lesz a reggel. Napközben újabb hidegfront súrolja hazánkat északkelet felől, így felhőátvonulások zavarják majd a napsütést, záporok elsősorban az ország keleti felén várhatók, a hegyekben hózápor is előfordulhat. Napközben sokfelé megerősödik, időnként viharossá fokozódik az északnyugati szél. Kellemetlen hűvös időnk lesz, délután csupán 8 és 13 fok között lesz a hőmérséklet, délnyugaton lehet ennél 1-2 fokkal melegebb. 

 

 

Következő