Viszlát NYÁR!

Viszlát NYÁR!

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés

Az elmúlt napokban kaptunk egy kis ízelítőt a nyárból, de csak azért, hogy el ne felejtsük, hogy van egy ilyen évszakunk is, mert a következő napokban bizony nem éppen nyárias időben lesz részünk. Szavunk se lehet, hisz még tavasz van, sőt május, ami az egyik legcsapadékosabb hónapunk. Úgy látszik erről az időjárásunk is tud, mert  a következő napokat sokkal inkább jellemzi majd az eső (főként zápor, zivatar), mint a napsütés, és több fokkal visszaesik a nappali felmelegedés mértéke is. 

Mikor tér vissza a nyár? Mikor lesz már tartósabb a napos, meleg idő?

A legfrissebb, hosszabbtávú előrejelzések szerint ....

... bizony a következő napok, hetek időjárása nem éppen nyárias lesz. A csúcshőmérséklet nagyjából az ilyenkor szokásos 20-24 fok körül alakul, és majd csak valamikor Pünkösd környékén kezd melegedni az idő. Csapadék is várható, de úgy tűnik továbbra is nagyrészt záporok, zivatarok öntözik majd a földeket, nagy területen hulló, kiadós csapadék ezalatt az időszak alatt sem valószínű. Lesznek olyan helyek, ahol heves zivatarokból, kiadós mennyiségű eső várható, de most pontosan előrejelezni, hol és mikor következik ez be, lehetetlen.

A következő hetek hűvösebb, csapadékosabb időjárását alátámasztja az európai modell előrejelzése is, amiből jól látszik (alsó grafikon), hogy a hőmérséklet a következő 10 nap során nagyon jól közelíti az ilyenkor szokásos értékeket (halvány piros sávon belül lesznek az előrejelzést mutató kis pirosas téglalapok).

Szóval egyik szemünk sír (strandolók), másik szemünk nevet (gazdák), a következő napok időjárását elnézve, hisz ami nem jó az egyiknek, éppen megfelelő a másiknak.

 

 

Előző Következő