Frontos nap

Frontos nap

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés
Nehéz nap előtt állnak ma (csütörtökön) a frontérzékenyek, mert ma több időjárási front is hatással lesz szervezetünkre. Ma estig hazánk nagy részén még meleg fronthatás érvényesül, emiatt az erre érzékenyeket viseli meg jobban az időjárás.
Többek között:
- ingerlékenyebbek, sértődékenyebbek lehetünk,
- hamarabb elfáradhatunk, csökken teljesítőképességünk,
- gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások.
- gyakrabban jelentkezhet lázas állapot, illetve a gyulladásos és fertőző betegségek száma is emelkedik ilyen időjárási helyzetben.
 
Estétől, a megérkező hidegfront mögött viszont már megkezdődik a hideg levegő beáramlása is az országba, emiatt akkor már a hidegfrontok érzékenyek szervezetét terheli az időjárás. 
A front a következő tüneteket okozhatja például:
- fejfájás, migrén jelentkezhet,
- a reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet,
- gyakrabban és erősebben jelentkezhetnek görcsös panaszok (epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök).
 
A folytatásban sem számíthatunk tünetmentes időszakra, hisz újabb és újabb hideg levegőhullámok söpörnek majd át felettünk, emiatt pénteken és szombaton is a hidegfrontra érzékenyeket videli meg majd jobban az időjárás.
 
Természetesen nem minden panaszunkat lehet az időjárás számlájára írni, ezért ha tartósabban jelentkeznek a tünetek, érdemes felkeresni egy specialistát (kezdésként a háziorvosunkat)!!
 

Részletesebb, naponta többször frissülő, magyarországi előrejelzést a lentebb lévő LINK-re kattintva találhatsz!
Települési előrejelzés

 

Előző Következő