Jön a tél?

Jön a tél?

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés agrometeorológia

Hétfőn többnyire borult lesz az ég. Reggel, délelőtt főleg a Kisalföldön, illetve a Dunántúl északi részein fordul elő kisebb eső, délutántól, estétől a keleti megyékben, a Tiszántúlon eshet nagyobb területen. Többfelé megélénkül az északi, északkeleti szél. Az átlagosnál enyhébb marad az idő. 


Kedden az ország nagy részén átmenetileg elvékonyodik, esetleg felszakadozik a felhőzet, késő délutántól azonban délnyugat felől ismét vastagabb felhőzet érkezik fölénk. Délelőtt a keleti megyékben, majd egyre inkább északkeleten, a Nyírségben lehet kisebb eső, másutt napközben számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű. Estétől a nyugati megyékben ismét számítani kell esőre, az Őrségben és az Alpok alján havas eső, a Kőszegi-hegységben hó is eshet.


Szerdán a többnyire borult ég ellenére napközben csak elszórtan eshet, estétől azonban egyre többfelé ered el az eső, az ország északi felén havas eső, a hegyekben hó is eshet éjszaka.


Csütörtökön a kelet felé mozgó csapadéksáv mögött, nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Eleinte még többfelé, később egyre inkább keleten, északkeleten eshet: az eső mellett - főleg az északi területeken - havas eső, a hegyekben hó is előfordul. Pár fokos lehűlésre is számítani kell.


A hét utolsó napjaiban hidegebb, szárazabb levegő érkezik fölénk. Többé-kevésbé napos időjárás ígérkezik, ha lesznek is felhősebb helyek és időszakok, számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű. Fagyos éjszakákra kell számítani, a hétvégén többfelé -5, a derült, havas helyeken -10 foknál keményebb fagy is lehet. Napközben legtöbb helyen ugyan fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet, de szinte mindenütt +5 fok alatt marad.

 

Előző Következő