Bolondos április

Bolondos április

várható időjárás előrejelzés távolabbi kilátások 30 napos előrejelzés

Csütörtökön még hózáporok, havas eső, hódara hullott sokfelé az országban, heves széllökések kíséretében. Egyelőre alig hihető, de a következő napokban visszatér a kellemes, tavaszi idő.

Pénteken már szárazabb, melegebb levegő érkezik fölénk, emiatt az időnként megnövekvő gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. Napközben élénk lesz a délnyugati szél. Melegszik az idő, délután már 10, 16 fok között alakul a hőmérséklet.
Szombaton délelőtt túlnyomóan napos időnk lesz, majd délután ugyan sokfelé megnövekszik átmenetileg a felhőzet, de csapadék nem lesz, estére ismét jobbára derült lesz az ég. Napközben megélénkül, a Dél-Dunántúlon meg is erősödik a délnyugati szél. Tovább melegszik az idő, délután már 15 és 20 fok között lesz a hőmérséklet.
Vasárnap már több lesz felettünk a felhő, de emellett pár órára még kisüt a nap, néhol kisebb eső sem kizárható. Szélerősödésre inkább csak a Kisalföldön számíthatunk. A felhős idő ellenére meleg lesz, délután 16, 20 fokot mutatnak majd a hőmérők.
Hétfőn is sok lesz felettünk a felhő, helyenként kisebb eső is előfordulhat, de emellett még napos időszakokra is számíthatunk. Szélerősödés csak a Dunántúl nyugati felén valószínű. Általában 18 és 23 fok között lesz a csúcshőmérséklet, de a tartósabban felhős, csapadékosabb északkeleti területeken ennél több fokkal hűvösebb idő lesz.
Kedden hidegfront éri el az országot, sokfelé várható csapadék, esőre, záporokra, zivatarokra számíthatunk szélerősödéssel. Keleten még meleg lesz, de nyugaton már jelentősen visszaesik a nappali felmelegedés mértéke. A folytatásban pár napig ismét hűvös idő várható, majd a hét végére nagy valószínűséggel visszatér a meleg, tavaszi idő.


Felülünk a "Bolondos Tavaszi Hullámvasútra".

 

Előző Következő