48 óra

Pénteken az ország túlnyomó részén jócskán lesz napsütés, amit azonban többször gomolyfelhők szakítanak meg, elszórtan futó hózáporok is előfordulnak. A fagyos éjszaka után a nyugati és déli területeken legtöbb helyen még fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet a dél körüli órákra, északon, északkeleten azonban egész nap fagyni fog. A sokfelé erős, néhol viharos lökésekkel kísért, északi szél miatt a ténylegesnél hidegebbnek érezhetjük a levegőt.
Szombaton is számítani lehet több-kevesebb napsütésre, de a felhőátvonulásokból szórványosan továbbra is előfordulhatnak hózáporok. Hideg, sokfelé szeles időre van kilátás, a kemény éjszakai fagyok után legtöbb helyen egész nap fagypont alatt marad a hőmérséklet.
Vasárnap a napos időt ritkábban szakítják meg felhők, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél is csak néha élénkül meg kissé. A napsütés ellenére hideg, egész nap fagyos idő lesz.
A jövő hét első felében egyre enyhébb, nedvesebb levegő érkezik fölénk. Hétfőn nyugat felől megnövekszik a felhőzet, főleg keleten lehet némi napsütés, a nap második felében a Dunántúl északi részein már havazás, hószállingózás is lehet. A hét közepén sok lesz a felhő, hó, havas eső, eső is előfordulhat több helyen, de a jelenlegi számítások szerint az ország nagy részén nem valószínű jelentős mennyiségű csapadék. 5 – 7 fokos enyhülés várható.