48 óra

Csütörtökön a Dunántúlon nagyrészt borult lesz az ég, többfelé valószínű csapadék: havazás főként a nyugati határszélen várható, amit ónos eső, majd eső válthat fel. Az Alpokalján 4 – 5, a Kőszegi hegység magasabb részein akár 6 – 8 cm vastagságú hótakaró alakulhat ki. Kelet felé haladva egyre inkább az ónos eső, a fagymentes területeken az eső lesz jellemző. A nap első felében a nyugati megyékben több helyen összefüggő jégpáncél alakulhat ki az utakon, nem kis veszélyt jelentve a közlekedésben. Az ország keleti felében ugyanakkor nem lesz mindenütt zárt a felhőzet, kevesebb helyen eshet.
Pénteken a felhősebb nyugati területeken is csak elszórtan lehet eső a nap első felében, reggel néhol ónos eső is előfordulhat. A kevésbé felhős, keleti, délkeleti területeken hosszabb-rövidebb napos időszakokra, kifejezetten enyhe időre van kilátás, csapadék nélkül, a Tiszántúl déli részén akár 10 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet kora délutánra. 
Szombaton az ország nagy részén többé-kevésbé napos, meglehetősen enyhe, a déli területeken néhol kifejezetten tavaszias időjárásra van kilátás, említésre érdemes csapadék nélkül. A megélénkülő, délkeleti szelet néhol erős lökések kísérhetik.
Vasárnap sem várható lényeges változás, a reggeli párásság, itt-ott előforduló ködfoltok megszűnése után, legtöbb helyen sok napsütésre, enyhe, kissé szeles időre számíthatunk, jelentősebb csapadék nélkül.